top of page
WhatsApp%252520Image%2525202020-04-24%252520at%25252015_edited_edited.jpg

Tiny Village

Wonen op De Nieuwe Maesberg

Wonen op DNM is een bewuste keuze. Uiteraard is het een must dat je een affiniteit hebt met de natuur en de dieren om ons heen. Je woont bij ons niet uit nood, maar vanuit rijkdom. Rijkdom omdat jij er voor kiest om je eigen hart te volgen. Je bent een pionier op het gebied van het creëren van je eigen paradijs en dit wil je graag delen met anderen. Leven in vrijheid, maar in verbinding met anderen, maakt je gelukkig. Eigen initiatief en wonen in een kleine dorpsgemeenschap moet je aanspreken.

Uiteraard kan je op De Nieuwe Maesberg wonen en buitenshuis werken, maar wat deze plek zo uniek maakt is dat je als ZZP-er de ruimte hebt om op het terrein je werk uit te voeren. We staan open voor de meest uiteenlopende ideeën. Maar ook het bundelen van diensten en talenten zien wij graag, omdat we geloven in de kracht van samenwerken. Zo worden er retraites en festivals georganiseerd met onze eigen Nieuwe Maesberg mensen. We hebben het bos, een praktijkruimte, een yoga/meditatie ruimte en een overdekte binnenhal tot onze beschikking. Ook is het mogelijk om cursisten en deelnemers te laten overnachten.

Wij krijgen dagelijks vragen over de mogelijkheden om hier te wonen. We vinden het super om te merken dat er zoveel interesse is. Helaas hebben we maar veertig plekjes. Die plekjes zijn allemaal vol en er is daarnaast een behoorlijke wachtlijst. We willen dat je je vrij voelt om contact op te nemen natuurlijk, maar we willen je deze informatie graag meegeven om teleurstellingen te voorkomen. 


Harderwijkerweg 2
6816 VA Arnhem

Tiny Village: Over
Tiny Village: Pro Gallery

Onze dieren

Op De Nieuwe Maesberg wonen meer dieren dan mensen. De paarden zijn de elite onder ons dierenrijk. Zij leven in een kudde van ongeveer dertig en hebben een centrale plek ingenomen op ons terrein. Ze leven 24/7 samen in vrijheid en worden dus niet opgesloten in een box. Naast de paarden lopen er kippen, honden, katten en hebben we een huis-schaap. Doordat wij alle dieren de ruimte geven en respect hebben voor hun ‘zijn’, kan alles in goede harmonie met elkaar samen leven. Zelfs de tamme konijnen huppelen over het terrein tussen de honden en de kippen.

Tiny Village: Over
Tiny Village: Pro Gallery

De school van 0 tot 100

Leren doe je altijd en overal. Niet alleen van maandag tot en met vrijdag of van half negen tot drie en juist niet buiten vakanties. Leren is je omgeving gebruiken als inspiratiebron. De moed hebben om je eigen pad te bewandelen opzoek naar jouw oneindige krachten en talenten. Vol vertrouwen je eigen meesterschap ontwikkelen. Op die manier is De nieuwe Maesberg eigenlijk een school voor 0 tot 100.

Tiny Village: Over
Tiny Village: Pro Gallery

Moestuin

We verbouwen onze eigen groente en kruiden in onze gezamenlijke moestuin. Uiteraard omdat we graag biologische groente willen eten en dat we weten wat er met onze groente is gebeurd. Maar de moestuin staat ook in het teken van verbinding. Samen bezig zijn met onze handen in moeder aard, samen zorgdragen voor de werkzaamheden, insecten de ruimte geven en om kennis uit te delen. Ieder die interesse heeft kan zijn of haar hart ophalen. Zo vindt de ene het leuk om met het zaaien bezig te zijn, de ander met onkruid wieden en weer een ander maakt theekruiden of maakt zelf cosmetica van de kruiden uit de tuin. Naast onze moestuin staan er verschillende fruitbomen over het hele terrein.

Tiny Village: Over
Tiny Village: Pro Gallery

Pop-up restaurant

Bij het leven vieren hoort volgens ons genieten van gezond eten. Het Pop-up restaurant dat we ieder seizoen organiseren is dan ook steeds weer een feest voor alle zintuigen. Geïnspireerd door het seizoen en het eten dat daarbij hoort laten wij onze creativiteit geheel de vrije loop. We koken in thema’s, eten in het bos, gaan op culinaire sprookjestocht, wij maken van puur eten een feest. Ons streven is om te koken uit onze eigen moestuin, de producten die we te kort komen kopen we in bij biologische telers uit de omgeving. Al onze menu’s zijn vegetarisch en meestal ook vegan. De opbrengsten van onze Pop-up evenementen gaan naar onze moestuin en andere projecten voor onze Tiny Village.

Tiny Village: Over