20190910_160734.jpg

Rini Hermans

- Ayurvedische voeding & leefstijlcoach  
- Ayurvedisch massagetherapeut
- HBO verpleegkundige
- Grafisch ontwerper

Begin 2019 ben ik bij mijn vriend ingetrokken en sindsdien ook een van de nieuwe bewoners van de Maesberg. Samen met onze kleine 'dierentuin' wonen wij op een heerlijk rustig plekje. Het werd al vrij snel duidelijk dat er veel gelijkgestemden mensen hier wonen die allemaal net als ik een speciale band hebben met de natuur en achter het idee staan om de krachten te bundelen en een mooiere plek op moeder aarde te creëren.


Mijn droom was ooit om een zelfvoorzienende boerderij te
beginnen in Canada en uiteindelijk wordt die droom langzaam werkelijkheid, maar dan in de vorm van een Tiny Village in Arnhem.

 
profielfoto website.jpeg

Nuchter en praktisch van aard met hier en daar een vleugje spiritualiteit

Ik ben nuchter en praktisch van aard met hier en daar een vleugje spiritualiteit. Ik verbind me graag met de natuur door bijvoorbeeld de maancyclus te volgen of met anderen de 8 seizoensfeesten te vieren zoals dit in vroegere tijden gedaan werd.


Mijn interesses zijn zeer divers en dit is dan ook terug te zien in zowel mijn opleidingen als mijn hobby’s. Ik ben opgeleid tot erkend Ayurvedisch therapeut en tevens HBO verpleegkundige van beroep en werkzaam als professional in revalidatie en herstel.


In juni 2019 heb ik mijn eigen praktijk aan huis opgericht, Viharini Ayurveda en ben ik werkzaam als Ayurvedische voeding en leefstijlcoach en Ayurvedisch
massagetherapeut.

 

Samenbrengen van reguliere en alternatieve geneeskunde

Mijn affiniteit met zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde is groot, maar naar mijn mening ligt de grootste kracht in het samenkomen en samenwerken van deze twee. Twee visies, met ieder zijn eigen kracht en kennis, die elkaar aanvullen en ondersteunen. Mijn wens is dan ook om een mooie samenwerking te ontwikkelen tussen deze twee. Samen de krachten bundelen levert uiteindelijk meer voordelen op.

Je kunt bij mij terecht met uiteenlopende klachten zoals eczeem, menstruatieklachten of andere hormonale klachten, spijsverteringsproblematiek, overgewicht, chronische vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn etc. Ik kan ook ondersteuning bieden bij zowel psychische als psychosomatische klachten zoals bijvoorbeeld stress of burn-out klachten, somberheid en angst/paniekaanvallen, maar ook als je bijvoorbeeld meer grip wilt op je leefstijl en dieet zodat je meer balans ervaart in je leven. Consulten en intake kunnen tegenwoordig ook online.


Tevens begeleid ik vrouwen die graag zwanger willen worden of dit al zijn. Ik kan hierin variërend van licht ondersteunend tot uitgebreid iets betekenen voor de vrouw, partner en de baby. Te denken aan Ayurvedische zwangerschapsmassages, voedingsadvies, yoga en pranayama oefeningen. Mocht je liever alleen een Ayurvedische (massage-) behandeling willen dan is dit ook mogelijk.

 

Wil je graag meer weten over wat ik te bieden heb of contact met mij opnemen?  Kijk dan eens op mijn website, of op een van mijn social media pagina’s facebookinstagram of linked-in, waar ik regelmatig Ayurveda gerelateerde artikelen schrijf.