Zoeken
  • Sonja Braafhart

Transformatie naar De Nieuwe Maesberg en foto's uit de oude doos

Bijgewerkt op: 27 apr. 2020

Sinds herfst 2019 is Trainingscentrum, bewegingsstal en recreatiepark De Maesberg aan het transformeren naar 'De Nieuwe Maesberg'.


De Maesberg bestaat al sinds begin 1900. Van boerderij naar manege, van kamperen bij de boer naar een recreatiepark. Al die tijd is De Maesberg in het bezit geweest van de familie Braafhart, tot op de dag van vandaag. Maar een nieuwe generatie, nieuwe inzichten.


In 2005 hebben de huidige eigenaren, Sonja Braafhart en René Gerritsen, al een grote verandering aangebracht, door alle paarden in vrijheid te laten leven en bewegen. Een kleine 30 paarden leven dag en nacht samen in een kudde en hebben alles wat ze nodig hebben in aangename en stimulerende omgeving. Sociaal contact, voldoende te eten door middel van een automatisch voersysteem, overdekte ligruimte en voldoende speelruimte.


Dit is precies waar wij als mens nu ook naar verlangen. Vrijheid, harmonie, verbinding en samenwerken. De tijd is aangebroken om onze volgende droom te realiseren. Een woongemeenschap waar mensen in verbinding met elkaar kunnen wonen en werken, met behoud van individuele vrijheid. Vrij bewegen en creëren is ons motto, kortom A New Way Of Life.


De mensen die de weg naar De Nieuwe Maesberg hebben gevonden zijn een geschenk op ons pad en samen zijn we afgelopen herfst aan het creëren geslagen. Ik heb altijd altijd al in de kracht van samenwerken geloofd, maar afgelopen winter is echt het bewijs geweest dat alles mogelijk is als je echt vanuit je hart durft te gaan creëren. Wij zeggen daarom ook dat wij hartwerken in plaats van hardwerken. Creëren vanuit je hart levert flow en creativiteit op. Voeg talenten en ruimdenkende mensen samen en er ontstaat meesterschap.

Afgelopen winter is er een gezamenlijke moestuin ontworpen, zijn er pop-up restaurant georganiseerd en zijn er tal van creatie groepen opgericht wat betreft duurzaam wonen, is er een nieuwe yoga/mediatie/bewustzijnsruimte gecreëerd, er liggen er plannen voor festivals en retraites.

Op deze website blijf je op de hoogte van alle mooie ontwikkelingen op De Nieuwe Maesberg. Welkom voor als je nieuw bent. En voor als je de De Maesberg als kent, geniet dan even mee met deze foto's uit oude doos.209 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven