top of page

DAPHNE KOENDERS

Healer - Sjamanistisch paardencoach - creatieveling

Ruim een jaar geleden ben ik op deze bijzondere plek komen wonen. Elke dag opnieuw prijs ik mezelf gelukkig in deze woongemeenschap te zijn opgenomen. Wonen in het bos samen met mijn paard en twee hondjes, de verbinding met de medebewoners, het samen bouwen aan een nog mooiere, duurzame plek; mijn droom is uitgekomen!

Daphne cacao attributen.jpg
Daphne Koenders: Tekst

SYSTEMISCH EN ENERGETISCH PAARDENCOACH

In de zomer van 2022 verhuisde ik van hartje Rotterdam met mijn vriend en paard naar De Nieuwe Maesberg. Wat is het fantastisch om midden in het bos te wonen met een kudde paarden in de tuin. Ik geniet ook van het samenleven met mensen die, net als ik, leven met de natuur en een community willen bouwen.


Al lang een droom
Al zo lang ik me herinner droom ik van een leven verbonden met dieren en de natuur. Dat wonen, werken, het leven delen en plezier hand in hand gaan. Voor mij komt deze droom uit op de Maesberg, waar ik woon, werk en leef met mijn paard. Het heeft de band met mijn dier, waar ik ook mee samenwerk in

coachingsessies, enorm versterkt. 

Als klein meisje was ik altijd bij de paarden en al snel ontdekte ik hun helende vermogens. Op moeilijke momenten verstopte ik mezelf in de stal onder de voerbak en stortte ik mijn hart uit bij mijn lievelingspony. Nog steeds ervaar ik de zin van het leven door het contact met paarden. Toen ik in Portugal een tijdje dag in, dag uit met paarden leefde, werd ik onderdeel van de kudde en ervoer ik immense eenheid tussen mens, dier en natuur. 

Metgezel
Met mijn bedrijf Metgezel heb ik er mijn werk gemaakt om mensen terug te brengen naar dit gevoel van verbondenheid door coaching met paarden en moderne ceremonies.

Als metgezel loop ik een eindje met je op. Ik vertaal wat de paarden vertellen, zodat mijn cliënten het kunnen voelen en ook begrijpen Paarden kunnen spiegelen, steunen, inzicht geven en ook helen. We werken met de dynamiek van de kudde, de natuurwetten, systemisch werk en energiewerk. 

In dit artikel uit NRC Handelsblad lees je hoe een sessie in z’n werk gaat. In deze podcast hoor je meer over hoe ik tot dit werk gekomen ben en wat me daarin drijft 

Ceremonies
Daarnaast ben ik dol op moderne ceremonies, die ik met al mijn creativiteit en liefde vormgeef, mét en zonder paarden. Ik ben geïnspireerd door mijn tijd in India, waar het leven elke dag uit ceremonies bestond. Ook pure cacao niet meer weg te denken uit mijn leven. Deze hartopenende drank ontdekte ik in Guatemala. Het ritueel rondom cacao en het effect hebben me enorm geïnspireerd. Dat geef ik door in de ceremonies die ik organiseer, ook op de Nieuwe Maesberg. Bijvoorbeeld ceremonies rondom vieren of herdenken, of de muzikale cacao ceremonies die gericht zijn op ontspanning en naar binnen keren.

METGEZEL foto2 paard.jpg
Daphne Koenders: Over

Meer weten? 

Voor meer informatie kun je contact met me opnemen:

Daphne Koenders: Tekst
bottom of page