top of page

Daphne Koenders

Systemisch en energetisch paardencoach, creatieveling, buurvrouw

In de zomer van 2022 verhuisde ik van hartje Rotterdam met mijn vriend en paard naar De Nieuwe Maesberg. Wat is het fantastisch om midden in het bos te wonen met een kudde paarden. Ik geniet ook van het samenleven met mensen die, net als ik, leven met de natuur en een community willen bouwen.

METGEZEL _  Anne Kaere  Fotografie -67.jpg
Daphne Koenders: Tekst

Al lang een droom

Al zo lang ik me herinner droom ik van een leven verbonden met dieren en de natuur. Dat wonen, werken, het leven delen en plezier hand in hand gaan. Voor mij komt deze droom uit op de Nieuwe Maesberg, waar ik woon, werk en leef met mijn paard. Het heeft de band met mijn dier, waar ik ook mee samenwerk in coachingsessies, enorm versterkt.

Ik ervaar ik de zin van het leven door het contact met paarden. Toen ik in Portugal een tijdje dag in, dag uit met paarden leefde, werd ik onderdeel van de kudde en ervoer ik immense eenheid tussen mens, dier en natuur.

Metgezel

Met mijn bedrijf Metgezel heb ik er mijn werk gemaakt om mensen terug te brengen naar dit gevoel van verbondenheid door coaching met paarden en andere evenementen

die je de verbinding tussen mens, dier en natuur laten voelen. Als metgezel loop ik een eindje met je op. Ik vertaal wat de paarden vertellen, zodat mijn

cliënten het kunnen voelen en ook begrijpen Paarden kunnen spiegelen, steunen, inzicht geven en ook helen. We werken met de dynamiek van de kudde, de natuurwetten, systemisch werk en energiewerk.

In dit artikel uit NRC Handelsblad lees je hoe een sessie in z’n werk gaat. In deze podcast hoor je meer over hoe ik tot dit werk gekomen ben en wat me daarin drijft.

METGEZEL foto2 paard.jpg
Daphne Koenders: Over

Meer weten? 

Voor meer informatie kun je contact met me opnemen:

Daphne Koenders: Tekst
bottom of page