top of page
WhatsApp Image 2020-06-30 at 14.45.57.jp

Christian Schindeler

Docent yoga, taijiquan, ninjutsu - shiatsu therapeut - pranic healer - personal trainer

Eind 2017 besloten wij te vertrekken uit Amsterdam en lieten ons huis en yogastudio achter. De afgelopen 3 jaar hebben wij met ons zoontje de wereld rondgereisd en onze kennis in Yoga, Tai Chi, Martial Arts en Healing verder verdiept. Inmiddels zijn wij neergestreken op de Nieuwe Maesberg waar we graag onze kennis met jullie willen delen!


Christian: Tekst
_DSC8523.jpg

Ninja

Toen ik op mijn zesde zag hoe mijn vader werd belaagd door twee andere mannen, besloot ik om ninja te worden. Ik was nog te klein om iets te kunnen doen, maar voortaan zou ik staat zijn mijn ouders te beschermen!


Ik was te jong voor ninjutsu en bekwaamde mij daarom eerst in andere vechtsporten: judo, karate, taekwondo, pencak silat en nunchaku-do. Ik bleek talent te hebben, en heb vele wedstrijden gevochten. Echter, winnen was nooit mijn doel, ik gebruikte de wedstrijden om te kijken wat mijn niveau was. Ik was niet geïnteresseerd in de hoofdprijs, wat tot conflicten leidde met mijn leraren en trainers.

Christian: Afbeelding

Ninjutsu en Shiatsu

Na de zoveelste blessure, besloot ik te stoppen met vechten in competitieverband. Op mijn zestiende vond ik opnieuw de weg naar de Ninja-school. Meteen was ik overtuigd van de kracht en de mystiek van deze eeuwenoude krijgskunst. Tot op de dag van vandaag bestudeer en beoefen ik Ninjutsu, in Nederland en in Japan.

Nadat ik de Sportacademie (ALO) afrondde, raakte ik meer geïnteresseerd in de Oosterse geneeskunst. Ik wist intussen alles over hoe je iemand pijn kan doen en uit balans kan brengen. Daarom voelde ik het als mijn plicht om ook te leren hoe je iemand weer ín balans brengt en pijn kan wegnemen. 

Ten Chi Nin

Zo’n 15 jaar geleden opende ik samen met mijn toenmalige partner mijn shiatsu praktijk, met daarnaast een dojo, yogastudio en winkel voor Oosterse krijgskunsten in Amsterdam. Helaas bleven wij niet samen en door de scheiding verloor ik het contact met mijn twee andere kinderen. Ik stond op straat en had geen onderneming meer; dit alles had een diepe impact op mij. Ik kon niet anders dan naar binnenkeren en mijn kennis en kunde gebruiken om mijzelf terug te vinden. Dat lukte uiteindelijke en ik opende een nieuwe studio en praktijk. Hier legde ik de basis voor Ten Chi Nin, de integratie van yoga, budo en healing.

Christian: Programma
WhatsApp Image 2020-06-30 at 14.08.14.jp

Liefde op eerste aanraking

Zo’n zes jaar geleden ontmoette ik mijn vrouw Michelle, tijdens een workshop Acro Yoga. Het was ‘liefde op eerste aanraking’, want toen onze handen elkaar raakten, besefte ik dat wij voortaan samen het pad zouden bewandelen. Met haar reisde ik naar India, waar ik de opleiding volgde tot Hatha yogadocent. Daarna volgenden nog vele reizen naar India, Japan en Indonesië. Hier bekwaamden wij ons nog verder in de yoga, pranic healing en ninjutsu.

Langzaam maar zeker ben ik weer meer bewust van mijn eigen processen, en heb ik de tools in handen om de onvrede en onrust in mezelf te accepteren en daardoor meer los te laten. Ik leerde en leer nog altijd heel veel van de cliënten die ik train of behandel. Het zijn allemaal spiegels die mij helpen antwoorden te vinden. Deze antwoorden deel ik dan vervolgens graag weer met jou.

Christian: Over

Wij bieden op De Nieuwe Maesberg één op één sessies in een unieke combi van shiatsu & pranic healing van 90 min. Daarnaast bieden wij lessen, workshops en trainingen in pranic healing, shiatsu, yoga, Tai chi en Martial Arts. 


Neem voor meer informatie gerust contact op! 

Info@pranaki.com 

06-13678410

www.pranaki.com

Christian: Tekst
bottom of page